sobota, 25. oktober 2014

NAŠA UČILNICA

Ups, čas gre kar prehitro okoli in že so tu jesenske počitnice. Že pred časom sem obljubila objavo naše učilnice.

Letos so se moji učenci spremenili v sovice - so razigrani, veseli, zabavni, poslušni in počasi postajajo tudi učeni kot sove.





Kotiček za počitek - slikanice, blazine, blazine v obliki sovic ... zavese sovice ...



Ko ima kdo izmed učencev rojstni dan, dobi torto ... tako, da si nekaj zaželi ... upihne svečko ... žal pa je ne moremo pojesti ... se pa posladkamo s sladkarijami, ki jih prinesejo otroci in zapojemo pesmico.













Da, pa si zapomnimo vse 'lepe besede', ki naj bi jih uporabljali vsak dan, nam pri tem pomaga gosenica na kateri so vse te besede zapisane.

Kadar se zgodi, da kdo pozabi na učni list zapisati svoje ime, potem njegov list obvisi na tej tabli in sami morajo ugotoviti čigav je kateri list. Tudi rumena rutka brez imena se je znašla tule.


Nekateri učenci zelo hitro končajo, nekateri pa počasneje. Da nam ni dolgčas in da ne klepetamo, imamo tule zapisanih nekaj predlogov kaj lahko počnemo med tem, ko čakamo na nadaljnje delo.


Dežurni učenci imajo kar nekaj nalog - po zajtrku pobrišejo mize, skrbijo za urejenost košev, zamenjajo vremenske znake in dan, v kopalnici pogledajo, če je ostala čista, ugasnejo luči ... delijo zvezke in učne liste ...


Vsak dan opazujemo vreme.


Da nam je lažje ločevati odpadke.


Res smo eko osveščeni - ločujemo odpadke, ugašamo luči, zapiramo vodo ...


Danes smo vsi super. Trudimo se, da tako tudi ostane. če pa kdo preveč klepeta in kljub opozorilom učiteljice ne preneha, ga učiteljica prestavi na opozorilo. Če še vedno ne neha, ga posede za drugo mizo in prestavi na pavzo. Najhuje pa je, če kdo dobi za klepetanje podpis. Seveda pa si vsi tisti, ki med tednom niso klepetali prislužijo štampiljko in možnost, da bo z njim domov za vikend odšla naša opica Lili. 


Daj mi petko - 5 pravil, ki jih moramo upoštevati pri delu v krogu:
1. Sedi po turško na svoji piki.
2. Roke so pri miru.
3. Usta so zaprta.
4. Ušesa poslušajo.
5. Oči opazujejo.


1 komentar: