nedelja, 2. marec 2014

ZA NAŠE MAMICE ...

Spoštujmo mame tudi jutri,
ker njihovo ime je sveto.
Naj osmi marec bo vsak dan,
kar celo leto.
                       (R.Robič)

Kaj ustvariti v razredu za mamice, pa da to ne bo čestitka?

1. VERIŽICA: Narediš kroglice iz obeh barv das mase. En del sploščiš in narediš cvetne listke iz katerih oblikuješ rožico. Počakaš nekaj dni, da se posuši. Nanizaš na vrvico. Nič ni treba barvati, ker je lepo naravno.

2. ŠOPEK ALI CVET - Palčke za ražnjiče pobarvaš na zeleno ali vzameš zeleno kosmato žico. Na barvni papir obrišeš dan in jo izstrižeš. Oviješ jo okrog palčke/žice, prstke pa s škarjami zaviješ na ven, dodaš še zelene listke in malo rumenega plastelina (kroglico za pestič) ali rumene kosmate žice - dobiš lilijo.



3. SLIKA: Vzameš trši papir / karton. Odtisneš zeleno dlan na papir, dodaš barvne rožice (iz štance) in spodaj nalepiš cvetlični lonček iz papirja. Iz barvnih trakov dodaš še okvir ali pa servet natrgaš na koščke, oblikuješ kroglice in nalepiš kot okvir.

4. POSODICA: Iz das mase ali gline izdelaš posodico. Vzameš kepo / kroglo in nato samo raztegneš, posušiš, učenci pa lahko noter dajo piškotke, ki jih v razredu z njimi spečeš, čokoladne bonbone, ki jih kupita z očkom ... Kasneje ima pa to mamica za kakšne uhančke ali pa drug nakit.

5. ŠATULJA: Vzameš škatlo trikotnega sirčka in jo pobarvaš s tempera barvami. Bolje je, če je večja. Dodaš poljubne okraske in dobiš šatuljo za nakit. Noter daš lahko zapestnico iz gumbov.

6. ZAPESTNICA IZ GUMBOV: Na elastično vrvico nanizaš nekaj pisanih gumbov. Zavežeš in zapesnico podariš mamici.

7. OKVIR ZA SLIKO / OGLEDALO: Potrebuješ karton velikosti približno 16cm x 21cm. Na vsaki strani naredimo rob debeline 3cm. Na rob nalepimo dele sestavljank, ki jih ne potrebujemo več, gumbe, perlice ... ali pa ostanke ploščic oz majhne ploščice (1x1). V sredino nalepimo svojo fotografijo ali pa ogledalo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar